Porta Automatike

Porta automatike rrëshqitëse dhe kanata!

Një portë automatike është një investim i mirë për çdo pronë. Duke ofruar një sërë avantazhesh, nga rritja e vlerës së pronës te rritja e sigurisë së shtëpisë tuaj, ka shumë arsye për të investuar në një sistemin e portave automatike.

Sidoqoftë, zgjedhja e sistemit të duhur ndonjëherë mund të jetë sfiduese!

Ka shumë gjëra për t'u marrë parasysh kur blini një portë të re automatike, dhe një nga më të rëndësishmet që është lloji i portës që instalohet nga profesioniste.

Ka dy zgjedhje shumë të popullarizuara në këtë drejtim - portat lëkundëse dhe portat rrëshqitëse. Mekanizmat e hapjes janë të ndryshëm për secilin, kështu që të dy kanë avantazhet dhe disavantazhet e tyre.

Prandaj, duhet të merrni parasysh këto 3 gjëra për t'ju ndihmuar të vendosni se cila opsion është më e mira për ju:

 

Kosto

Duke pasur parasysh koston e përgjithshme të instalimit të një porte të re automatike, është e natyrshme të merret parasysh çmimi i secilit lloj porte për të ndihmuar të vendosni se cilën zgjidhni. Për ata me një buxhet më të ngushtë, një portë me rreshqitje është zakonisht opsioni më i lirë i mes te dyjave, duke e bërë atë opsionin më të mirë për këdo që kërkon të mbajë kosto të ulët investimi.

Edhe pse të dy llojet e portave mund të kenë të njëjtën formë dhe madhësi, portat rrëshqitëse kërkojnë një mekanizëm më kompleks të hapjes dhe pjesë shtesë të instaluara. Për shembull, një portë me kanata përbëhet nga motori dhe disa mentesha të montuara në një shtyllë ose mur, ndërsa një portë rrëshqitëse ka nevojë për një motor, shine rrëshqitës dhe rrotulla.

Hapsire

Shumë njerëz që instalojnë një portë të re po punojnë me hapësirë ​​të kufizuar në rrugën e tyre, në këtë rast një portë rrëshqitëse mund të jetë një mundësi më e përshtatshme. Kjo sepse portave rrëshqitëse iu duhet më pak hapësirë ​​për të funksionuar.

Për shembull, portat me kanata kërkojnë shumë hapësirë ​​midis portës dhe makinës për të siguruar që porta të mos godasë asnjë automjet kur hapet, kështu që duhet të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme që porta të hapet plotësisht.

Kjo do të thotë që duhet të mendoni për gjerësinë e hyrjes ne prone dhe hapësirën e disponueshme përpara dhe prapa aty ku po instalohet. Nëse hapësira është e ngushtë, shkoni për një mundësi porte rrëshqitëse.

Mirmbajtja

Nëse nuk doni të shqetësoheni për mirëmbajtjen e portës, atëherë një portë lëkundëse është ndoshta opsioni më i mirë. Ka mirëmbajtje shumë të ulët krahasuar me një portë rrëshqitëse, e cila kërkon që gjurmët të pastrohen vazhdimisht, madje edhe mbeturinat më të vogla mund të shkaktojnë probleme bllokimi përgjatë rreshqitjes se portes mbi mekanizem.

Mirëmbajtja afatgjatë është zakonisht më e lehtë tek portat me kanata. Ka më pak pjesë në mekanizmin e hapjes pasi është më thjeshte sesa ato që përdoren në portat rrëshqitëse, që do të thotë më pak mundësi që pjesët të prishen dhe duhen riparuar ose zëvendësuar.

For top-notch automatic gates for your home or business, Superior Gate Services is the trusted local choice.  To get ideas and to see some recent examples of our work, take a look at our gallery page. When you are looking for a new gate or any related equipment, we welcome you to either Kontakt përmes faqes sonë të internetit ose na telefononi në (+355) 67 203 4597 dhe një nga përfaqësuesit tanë do të jetë i gatshëm t'u përgjigjet çdo pyetjeje që keni.

Zyrë qendrore

Tirane, Albania

Dergoni Email

sqAL